Η δασκάλα του παιδιού μου, δυό φορές δασκάλα μου.

Σας έχω γράψει σε παλαιότερο post (ναι, ναι τότε που δεν περνούσε εβδομάδα που να μην σας κάνω “τσα”) την άποψη μου για το εάν τελικά ένα “νήπιο” πρέπει να πάει στον “παιδικο”. 


Ο γιος μου, 4 ετών πια ολοκλήρωσε την Τρίτη-σχεδόν-χρονιά του στο σχολειο!

Όλες τις δασκάλες τις αγάπησα και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Και την πρώτη, την κυρία Αγγελική που τον πήρε αγκαλιά μαζί με την “μπούζα” του και ήταν τόσο καλή και γλυκιά, που δεν χρειαστήκαμε καν προσαρμογή. Και την κυρία Χριστίνα που ήταν και είναι πάντα χαμογελαστή!

Ήταν μόλις 18 μηνών μωρό το αγόρι μου.

Και την κυρία “Καχιανη” και την κυρία Ρούλα που μέσα σ ενα μήνα με βοήθησαν -γιατί οσο καλές και αν είναι η δασκάλες, χρειάζεται “δουλίτσα” και στο σπίτι #mana- να κάνω  και κυρίως να βιώσω πράγματα που ουτε μπορούσα να τα φανταστώ!Άκουσα την πρώτη ολοκληρωμένη πρόταση, το πρώτο τραγούδι, είδα -ή μάλλον προσπάθησα να δω πίσω απο τα δάκρυα συγκίνησης- το πρώτο θεατρικό του και αποχωριστήκαμε την πάνα με τεράστια ευκολία.

Νομίζω κάθε φορά που με βλέπουν, αντιλαμβάνονται την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μου!

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου όμως έχει αυτός ο υπέροχος άνθρωπος που μπήκε φέτος στην ζωή μας. Ο άνθρωπος που μου παρέδωσε σήμερα- τελευταία ουσιαστικά μέρα- τον 4 ετών πια γιο μου με δάκρυα στα μάτια.

Στα μάτια του νέου αυτού κοριτσιού, είδα το μεγαλείο του να αγαπάς την δουλειά σου,  είδα μια γλυκιά κούραση και μια ειλικρινή αγάπη.

Η χρονιά αυτη δεν ήταν εύκολη για τον τετράχρονο αεροπόρο μου. 

Είχε εισβολέα και μάλιστα με έντονη προσωπικότητα αλλά κυρίως είχε μια μαμά που έλειπε, που δεν είχε χρόνο και που δεν διάβασε και πάρα πολλά παραμύθια.            Η χρονιά αυτή είχε μια μαμά με πολύ άγχος, μια μαμά κουρασμένη πολύ.

Είχε μια μαμά που έκανε “απουσίες”!Όχι πολλές, αλλά απουσίες (Μάνα που πας; )

Για όλες αυτές τις απουσίες μου λοιπόν, που είμαι σίγουρη πως αυτό το κορίτσι με τα καθαρά μάτια απάλυνε με την τρυφερότητα και την αγάπη της, θέλω να της πω το πιο μεγάλο και απο καρδιάς ευχαριστώ!

Στην κ.Γιωργία που μου ράγισε ευχάριστα την καρδιά ❤️

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s